Tijdens de Centrale Hengstenkeuring van het New Forest Ponystamboek, welke gehouden is op zaterdag 17 februari, hebben we de jonge hengst Rossum’s Jethro goedgekeurd gekregen. Jethro is een in 2015 geboren hengst en heeft als vader de hengst Sulaatik’s Vesins.
Jethro valt op door zijn adel, zijn expressieve hoofd en zijn mooie zelfhouding. Daarnaast beweegt hij zich lichtvoetig en met veel afdruk. Hoewel niet echt klein gefokt valt Jethro met zijn 1.34 meter wel ruim binnen de kleine maat.  Ook zijn karakter is voorbeeldig, wat hem een echte kinderpony maakt.

Jethro is het eerste veulen van de over zeer veel type beschikkende ster merrie Rossum’s Dear Madam(HolthausensFrodo II). Madam bezette in 2014 de kopplaats tijdens de Regionale Keuring in St. Oederode. Helaas hebben we Madam afgelopen najaar in moeten laten slapen, omdat zij een bacteriële infectie had opgelopen op haar hartklep. Gelukkig hebben we zowel de moeder van Madam (Rossum’s Naomi), alsook een volle zus van Jethro nog in ons bezit, zodat deze mooie foklijn niet verloren hoeft te gaan.

We hopen dat Jethro een mooie toekomst tegemoet gaat als dekhengst of als sportpony voor een ambitieus ruitertje.

New Forest Rossum's Jethro
Rossum’s Jethro op stand bij de ondergaande zon in Ermelo