Afgelopen zaterdag is al weer voor de negende keer de Shetland Pony Select Sale gehouden in Liessel. Hoewel het niet de bedoeling was, heb ik de verleiding niet kunnen weerstaan, om mijn hand op te steken toen er een paar goede pony’s in de ring verschenen om te worden verkocht.
Resultaat : Om half zes had ik 2 pony’s in de trailer staan om de 2,5 uur durende reis van Liessel naar Berkhout te beginnen.
De pony’s die nu in de wei aan het Westeinde er bij zijn gekomen, zijn de grote maats zwartbonte merrie Céline v. Stal de Etsberg (V: Kovin v. Malang) en de middenmaat drachtige vosmerrie Elma v.d. Menger (V: Grandioso v. Wegdam).

Céline is een 100 cm metende goed bewegende zwartbonte merrie met een mooi hoofd uit een vos moeder van 106 cm. Het is jammer dat Céline op dit moment niet drachtig is, maar dat biedt ook weer de mogelijkheid om te kijken of er ook een carrière als menpony voor haar in het verschiet ligt. Als ik haar karakter goed inschat, dan zal ze het ook zeker goed kunnen doen in het tuig.
Volgend jaar ga ik zeker proberen om haar drachtig te krijgen van de voshengst Tom v. Velthuizen, die in 2019 gehuurd kan worden van Willy van Wanrooy.

Elma is een super bewegende goed gefokte merrie in de middenmaat en drachtig gescand van de mini eerste premie voshengst Zenzo v.d. Menger. Hierdoor zal het veulen waarschijnlijk niet binnen de door mij gewenste midden of grote maat vallen. De positieve punten van Elma deden mij toch besluiten om haar mee te nemen naar Noord-Holland en als ik Elma en Céline zo samen in het land zie lopen dan weet ik bijna zeker dat ik een goede koop heb gedaan.