2 hengstveulens

Woensdag 26 april heeft de merrie Flower v.h. westeinde het leven geschonken aan een gezond hengstveulen. Hoewel ook Flower onder camera toezicht stond, is het me ook dit keer niet gelukt om bij de geboorte aanwezig te zijn. Om half 6 stond ze nog rustig in haar box, dus ik dacht dat ik met een gerust hart mijn avond maaltijd kon gaan bereiden, maar voordat de piepers gaar waren stond er al een veulen naast de liggende moeder.
Ook dit veulen; dat door het leven zal gaan als Spike v.h. westeinde, heeft als vader de eerste premie voshengst Elmar v.d. Egchelsehei. En de Egchelsehei is in de pedigree van dit veulen goed vertegenwoordigd, omdat moeder Flower af stamt van de hengst Yaan v.d. Egchelsehei (V: Leon LH). Deze grote maats hengst heeft bij mij maar 1 jaar gedekt en is daarna naar het buitenland vertrokken, maar heeft bij mij voor een paar goed bewegende nakomelingen gezorgd, waarvan eerste premie kroonmerrie Flower er dus één van is.
Het tweede hengstveulen is geboren op 30 april en heeft als moeder Glitter v.h. zuid (V: Zorro van Onnen). Deze mooie eerste premie kroonmerrie met witte manen en staart heeft haar veulen in het land gekregen en nu was ik op tijd om toch altijd weer dit mooie tafereel life te aanschouwen. Ook dit is een veulen van Elmar en de naam moet nog even verzonnen worden.

   
Moeder en zoon met veel Egchelsehei bloed


Glitter met haar  veulen van 2 minuten oud.