25-07-2009 NNFPS Centrale merriekeuring in Ermelo
Rossum’s Wyona (v. Reekamp’s Saladin) Ster
Eikenhorst’s Romy ( Wayland Cranberry) Ster
 

27-06-2009  NNFPS Regionale Keuring van de regio West te Breukelen
Rossum’s Wyona (v. Reekamp’s Saladin) 1e premie
Rossum’s Zoe (v. Woodrow Carisbrooke) 2e premie

Eikenhorst’s Romy (v. Wayland Cranberry) 1e premie Kampioen Kleine Maat
Pronk Stables Cashflow (v. Justice H.R.) 1e premie Rubriekswinnaar
 
Kortom: onze Foresters hebben weer uitmuntend gepresteerd! 
Voor meer info zie ‘ laatste nieuws ‘ 

 

16-08-2008 Premiekeuring Shetlanders te Wormerveer
Bente van het Westeinde (v. Vesper van de Zandkamp) Veulenpremie
Butterfly van het Westeinde (v. Sieger van Vries) Veulenpremie
Beaujolais van het Zuid (v. Ollie van Stal Westerwolde) Veulenpremie

Zonne van Bangaerde (v. Midas van Bunswaard) Twenterpremie
Zara van Bangaerde (v. Midas van Bunswaard) Twenterpremie

Vera van Landzicht (v. Kevin van de Molenweg) Eerste premie Kampioen Kleine Maat
Uschi van het Westeinde (v. Sinjeur
van Amstelhof) Tweede premie
Sonja van de Bosrand (v. Jip van de Zandkamp) Tweede premie
Sabby’s G.D. van Uilenbroek (v. Excellent van de uitweg) Tweede premie

Kortom: een dag met mooi weer en fantastische resultaten!
Voor meer info zie ‘ laatste nieuws ‘


27-07-2008         Centrale merriekeuring Ermelo
Het was even afzien, de wekker van Lars ging al om vier uur vanmorgen. Om zes uur zijn wij met twee trailers afgereisd naar Ermelo. Jammer genoeg haalde onze merries geen succesen op de prachtige bodem van het KNHS centrum in Ermelo. Rossum’s Wyona liet zich goed zien en stond er in onze ogen goed voor, helaas kwam ze vandaag niet in aanmerking voor het ster predikaat. De merrie Eikenhorst Romy had pech dit weekend, ze liep door een klein ongelukje onregelmatig en werd niet gekeurd. Enige teleurstelling voor ons maar vooral voor Veerle, die de merries super klaar gemaakt heeft. 

Wel kunnen wij u vertellen dat twee door ons gefokte merries ster zijn geworden. Wij zijn hier natuurlijk onwijs blij meer want Rossum’s Salona ruikt nu aan het Elite predikaat. Tevens is Rossum’s Miss Marple een stapje dichter bij het predikaat Preferent. Wij willen via deze weg de eigenaren van de stermerries feliciteren.

Rossum’s Vanity (Valentino x Silverlea Spiderman) STER eigenaar Fam Meijer uit Middenmeer
Rossum’s Whitney (Woodrow Carisbrooke x Monday’s Moscan) STER eigenaar Fam. van den Brink uit Enschede                                            

12-07-2008          Drie Rossum’s pony naar de CMK in Ermelo
Twee door ons gefokte merries behaalde vandaag een oranje lint op de regionale keuring in Hengelo en dat betekend een uitnodiging voor de CMK in Ermelo. Rossum´s Vanity kwam tweede te staan in rubriek 10A vierjarige en oudere stamboekmerries, zonder veulen, grote maat. De eigenaar van Rossum’s Vanity, Dhr. Meijer uit Middenmeer was zeer trots op zijn vierjarige nakomeling van Valentino. Ook Rossum’s Whitney (v. Woodrow Carisbrooke) liet zich van haar beste kant zien in de sterke koninginnen rubriek 8A driejarige stamboekmerries, zonder veulen, grote maat. Deze aparte verschijning zal een toekomstige sportpony worden en is nu drachtig van Make My World (v. Brandy III). Rossum’s Whyomi van de familie van de Brink is drachtig van de talentvolle voshengst Woodrow Carisbrooke, deze merrie behaalde tot grote schrik een tweede premie. Op naar Ermelo over twee weken!!!

 

28-06-2008         Regionale keuring Breukelen ‘ Manege Gunterstein’ 
Vanmorgen vroeg zijn we met twee pony’s afgereisd naar Breukelen. Het was een gezellig maar vooral regenachtige dag, gelukkig waren de resultaten ondanks het weer uitmuntend. Dit mede te danken aan onze goede grooms Bente & Veerle Schuyt van Stal de Beurshoeck uit Zwaag. Onze fotograven Arlette Beukenkamp en John Schuyt hebben een aantal mooie foto’s voor u geschoten. De volgende resultaten zijn vandaag behaald:

Rossum’s Wyona, 1e premie, als vierde geplaatst in de sterkte rubriek van de 3-jarige merries.
Eikenhorst Romy, 1e premie, mocht als eerste worden opgesteld in haar rubriek. Fantastisch!

Beide merrie’s zullen dus 26 Juli gepresenteerd worden in Ermelo waar de Centrale merriekeuring plaats vindt. Wij hopen natuurlijk een gooi te doen op het ster predikaat. Kijk en geniet van de volgende foto impressie:

 

19-04-2008        Rossum’s Whyomi & Rossum’s Whitney stamboekopname
Vandaag zijn twee door ons gefokte merries opgenomen in het Stamboek. De stamboek opname vondt plaats bij de familie Scholl in Eibergen. Voor de pony’s was het een leerzame dag na een half jaar in de opfok te hebben gestaan en natuurlijk ook een goede voorbereiding op de premiekeuring. Wij wensen de familie van de Brink veel succes met de zoektocht naar passende hengsten!

20-10-2007        Rossum’s Naomie is nu definitief Kroon.
Onze merrie Rossum’s Naomie heeft vandaag de kroonproef afgelegd in Ermelo. Naomie werd gereden door de jeugdige ruiter Matthijs Klopper en behaalde een dik verdiende C-premie. We hebben onwijs genoten van Matthijs en Naomie die keurig het gevraagde toonde aan de jury.Door dit succes is onze merrie Rossum’s Salona weer een stapje dichter bij het predicaat Elite. Matthijs en de rest van de familie onwijs bedankt !!!!

28-07-2007        Rossum’s Wyomi nationaal kampioen centrale merriekeuring Ermelo
Vanmorgen vroeg reisden Jan en Opa af naar Ermelo waar de Centrale merrie keuring werd gehouden. Het was een dag om nooit meer te vergeten want fokproduct Rossum’s Wyomi werd nationaal kampioen. Na het succes in Hengelo hebben we Wyomi verkocht aan de familie van de Brink. Wij feliciteren hun met deze geweldige aankoop en wensen ze veel succes voor de toekomst. 

14- 07-2007       Rossum’s Wyomi rubriekswinnaar regionale keuring Hengelo
Vandaag zijn we naar Hengelo afgereisd met onze tweejarige merrie Rossum’s Wyomi. De lange reis werd beloond met een eerste premie en een kopplaats. De jury was erg enthousiast over onze jonge Valentino. Aan het einde van de middag keerde we terug met een prachtige jubileum stalplaat die Wyomi in de wacht sleepte. Nu op naar Ermelo waar de centrale merriekeuring plaats vindt.