Zondag 7 januari hield de Rijvereniging De Berkenruiters hun jaarlijkse nieuwjaarswedstrijd met als afsluiting de nieuwjaarsreceptie. Dit alles vond zoals gebruikelijk plaats op de locatie van manege de trenshoeve in Berkhout. Deze wedstrijd was opengesteld voor de ruiters en menners die niet uitkomen in wedstrijdverband. ‘s Morgens was het de beurt aan de ruiters en ‘s middags mochten de menners hun kunsten tonen.
Jan was ‘s middags van de partij met de zijn merrie Rossum’s Sita (V: Meonbury Peter Rabbit).
De wedstrijd bestond uit  een dressuurproef op B of L nivo, een kegelparcours met 16 poorten en daarna nog het zgn. Speel Uw Spel.
Bij Speel Uw spel is het de bedoeling om in 2 minuten zoveel mogelijk poorten te rijden, waarbij elke poort maximaal 2 maal gereden mocht worden. Het is dus verstandig om van te voeren een duidelijke strategie te kiezen van welke poorten er in welke lijn wordt gereden.
Nadat alle menners hun wedstrijd hadden gereden en de punten van de verschillende disciplines bij elkaar werden opgeteld bleek dat Jan overall een mooie tweede plaats had bereikt.
Nieuw dit jaar was, dat er ook zowel bij de ponies als bij de paarden een clubkampioen werd gekozen. Dit clubkampioenschap bleek dit jaar voor Jan te zijn. Tijdens de nieuwjaarsreceptie hebben we op deze successen maar een biertje genomen, want zo goed je jaar beginnen belooft toch veel voor het komende jaar.

rossum's sita mennen hyppolytushoef