Deze week is de aanvraag voor het prestatiepredikaat op de mat van het stamboekkantoor gevallen voor de merrie Rossum’s Cést la vie. Aanvrager van dit predikaat is de familie Windstra die de merrie op 1,5 jarige leeftijd van het Berkhout naar Boerakker haalde.
Dochter Chantal heeft Cést la vie ( V: Sulaatik’s Peter Pan) helemaal zelf opgeleid, met als resultaat dat nu in de discipline springen de pony op de jeugdige leeftijd van 7 jaar al het nivo Z + heeft bereikt.
Dat er spring genen in Vietje vererft zijn, bleek eigenlijk al op 3-jarige leeftijd, omdat toen al overtuigend de titel “vrijspringen Regio Noord” werd veroverd.
Ik heb het wel meer gezegd. Wij als fokkers kunnen wel vertellen dat we goed ponies fokken, maar je moet het maar treffen dat jouw fokprodukt bij liefhebbers terechtkomen als bij de familie Windstra, die de tijd nemen om een jonge pony rustig op te leiden, want dat komen je fokprodukten ook werkelijk tot hun recht.

Chantal en familie, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en we hopen jullie nog veel tegen te komen op de evenementen en (hoog) in de uitslagenlijsten.

Gisteren tijdens de jaarlijkse New Forest hengstenkeuring in Ermelo,  kreeg ik van de familie onderstaande foto impressie van hun oogappel.