Stal van Rossum uit het Noordhollandse Berkhout is de bekende fokkerij waar Shetland- & New Forest pony’s elkaar ontmoeten. Onze succesfokkerij is gestart met de inmiddels 86 jarige Opa van Rossum onder de stalnaam ’t Zuid.

Zijn zoon Jan zet de fokkerij traditie nu voort met zijn Stal van Rossum en krijgt daarbij hulp van de ondernemende Lars Pronk, die sinds 2009 ook zijn eigen New Forest & Shetland fokkerij is gestart met z’n stalnaam Pronk Stables

Doelstelling van de fokkerij is het fokken van beste geprimeerde New Forest en Shetland pony’s en het behalen van goede keuringsresultaten. In de afgelopen jaren werd er behoorlijk geïnvesteerd in goed fokmateriaal en werden/worden er ook aansprekende keuringsresultaten behaald. Sinds een paar jaar worden voor de Shetlandfokkerij zelfs goed fokkende dekhengsten gehuurd die zorgen voor het behouden van de kwaliteit en de nodige bloedverversing.
Stal van Rossum geniet bovendien nationale en internationale belangstelling, regelmatig worden er dan ook pony’s voor zowel de sport als de fokkerij naar het buitenland verkocht.

Door voldoende aanfok hebben wij regelmatig jong fokmateriaal te koop. Deze pony’s zijn uitmuntend geschikt voor zowel de sport als de fokkerij.

Kom gerust eens langs, u bent van harte welkom. De koffie staat niet klaar, maar zal vers voor u worden gezet! Wink