Zaterdag 20 augustus hadden we onze jaarlijkse premiekeuring op het terrein van de Beemster ruiters. Om te voldoen aan de door het stamboek gestelde eisen betreffende het aantal te tonen veulens van een recent goedgekeurde hengst had ik dit jaar alleen 2 veulens mee. Het betrof een hengst en een merrieveulen van de in  2020 goedgekeurde grote maats voshengst Leff van de Vorstenbern ( Fantom v. Stal van Aschberg) .
Zelf denk ik dat het goede veulens zijn met maat, houding en een goede beweging, maar de jury dacht daar toch niet helemaal hetzelfde over.
Het merrieveulen (M: Butterfly v.h. westeinde) stond op de 2e plaats en kreeg vlot haar veulenpremie, maar het hengstveulen ( M: Glitter v.h. westeinde) kwam op plaats 5 te staan, maar zonder premie. Dit viel toch wel een beetje tegen.
Naast mijn eigen veulens, waren er nog 2 eigenaren die resp. een hengst en merrieveulen van Leff hebben voorgebracht, waarvan het hengstveulen wel en het merrieveulen geen veulenpremie wist te behalen.
Het blijft natuurlijk een moment opname, maar een score van 50% valt me toch tegen en is natuurlijk jammer voor de  index van de hengst.


merrieveulen : Roos v.h westeinde 

hengstveulen : Ross v.h. westeinde