Bruinbont !!

Maandagavond 23 mei is het laatste veulen; voor dit jaar,  geboren. Het betreft een heel mooi getekend bruinbont hengstveulen bij de merrie Céline v. stal de Etsberg (V:Kovin v. Malang). Als vader staat ook nu weer de sterke voshengst Leff v.d. Vorstenbern te boek.
De  bonte kleur komt helemaal voor rekening van de moeder. Céline is namelijk een mooie zwartbonte merrie, die ik op de veulenveiling in 2018 in Liessel heb gekocht . Zij was toen toch al weer 9 jaar en slechts eenmaal op een keuring verschenen, waardoor ze ook maar eenmaal een tweede premie achter haar naam had staan. Ook stond er pas 1 veulen van haar geregistreerd in de systemen.
Dat Céline helemaal aan mijn verwachtingen heeft voldaan blijkt wel,  nu we 4 jaar en 3 veulens verder zijn. Ook heeft Céline precies op tijd voldoende premies ontvangen om het kroonpredikaat in ontvangst te kunnen nemen. Het enige wat er nog aan ontbreekt is een goedgekeurde hengst, maar wie weet wat deze Rainbow v.h. westeinde  ons in de toekomst nog zal brengen.