Vorig jaar heeft Leff v.d. Vorstenbern (V: Fantom v. Stal van Aschberg)  het een weekje druk gehad bij de dames. Het resultaat zien we dit jaar, omdat er nu 3 veulens geboren zijn in nog geen week tijd.
Het begon op donderdag 21 april met de geboorte van een hengstveulen bij de merrie Butterfly v.h. Westeinde(Sieger v. Vries). Ondanks dat er op dit moment nog steeds thuis gewerkt wordt en de merrie al enige tijd nauwlettend in de gaten werd gehouden, lukte het Butterfly toch om tussen 2 teams vergaderingen door een gezonde zoon op de wereld te zetten.
Daarna was het op dinsdag de beurt aan Glitter v.h. Zuid (Zorro v. onnen) .  Dit keer was ik wel aanwezig bij de geboorte en dat was maar goed ook, want een voorbeen lag dubbel geslagen en dat moest toch even verholpen worden, voordat er een mooi groot hengstveulen geboren kon worden. Dit veulen is duidelijk lichter van kleur dan het eerste veulen en ik heb de hoop dat hij daarom ook witte manen en staart heeft.
De derde in rij werd geboren op de donderdag. Ditmaal van de merrie Flower v.h Westeinde (Yaan v.d. Egchelsehei).  Wederom een mooi groot vos veulen, maar nu van het vrouwelijke geslacht. Dit veulen kondigde zich nog niet echt nadrukkelijk aan en daarom was ik toch enigszins verbaast dat er ’s morgens een veulen in het kraamhok dartelde.
Al met al, tot nu toe drie mooie veulens van de vorig jaar gehuurde hengst Leff v.d Vorstenbern, die dit jaar zijn opvolger gevonden heeft in de hengst Elmar v.d. Egchelsehei (Another Color v.d. Amstelhof).
Als alles goed is zal er nog 1 veulen geboren worden van de zwartbonte merrie Céline v. stal de Etsberg. Of dit net als vorig jaar een vosbont veulen zal worden? Ik zal nog even in spanning moeten wachten, want deze merrie is eind mei uitgerekend.