Voor het dek seizoen 2022 heb ik de dit jaar definitief goedgekeurde 1e premie vos hengst Elmar v.d. Egchelsehei kunnen huren met een optie voor de daarop volgende 2 jaar.
Elmar is een “grootte” kleine maats hengst van 92 cm en heeft als vader de zeer goed fokkende middenmaats hengst Another Color v.d amstelhof (V: Tango v.d. amstelhof) en als moeder staat Yura v.d. Egchelsehei (V: Ollie v. stal westerwolde) genoteerd.
Dat Elmar uit verhoudingsgewijs grootte ouders komt is voor mij wel een pluspunt, want ik fok voornamelijk midden en grote maats ponies en ik vertrouw er daarom op dat de toekomstige veulens van Elmar dan ook minimaal in de midden maat zullen vallen. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat Elmar goed zal passen in mijn fokkerij.
Omdat Elmar op dit moment niet zo fotogeniek is, omdat hij zich al goed thuis voelt in noord Holland en zo gauw hij naar buiten in de Noord Hollandse bagger ligt te rollen heb ik maar even een paar zeer mooie foto’s “geleend”  van de site van stal New Ampsen van Arianne Dijkstra, waarvoor hartelijk dank.