Als trouwe bezoeker, ben ik afgelopen zaterdag naar de Shetland pony select sale gereden, welke dit jaar gehouden werd bij manege de Vosberg in Panningen. Voor de zekerheid had ik de trailer maar achter de auto gehangen, zodat ik niet voor een vervoersprobleem zou komen te staan als er een pony zou worden aangeboden die beslist mee zou moeten naar Berkhout.
En jawel, toen nummer 88 in de ring verscheen kon ik het niet nalaten om meermalen mijn hand omhoog te steken met als resultaat dat ik enkele minuten later een formulier mocht tekenen dat ik de eigenaar zou worden van Nolene v.d. Vijfmorgen.
Nolene is een goed bewegende, kolossale 3-jarige zwartbonte merrie van 100 cm. Vader is de zwartbont hengst Ilyas v. Stal van Aschberg en als moeder staat te boek Jozelien v.d. Vijfmorgen. Nolene is drachtig gescand van de zwarte hengst Ultimo v.d. Heuvelshof.
Na afgerekend te hebben kon ik Nolene meenemen en reed ik met een goed gevoel weer richting Noord Holland waar ik haar na een lange dag om 21.00 uur , veilig op stal kon zetten.
Ik hoop dat ik net zoveel plezier aan Nolene; dan aan haar toekomstige weidegenoot; Céline v. Stal de Etsberg beleef. Ook Céline is een grote zwartbonte merrie die ik 4 jaar terug op deze veiling heb aangeschaft en waar ik elke dag met plezier naar kijk, dus het vertrouwen is er dat het goed komt.